Om os

        

Fredsundervisning gennem sport hos Peres Fredscenter

 

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/PeresFredscentersVenner  

 

Peres Fredscenters Venner er en dansk venskabsforening til The Peres Center For Peace And Innovation. Foreningen består af stifteren, Sigge Korzen, og en støttegruppe. Medlemmer af denne kan gerne være en blanding af personer med kristen, muslimsk og jødisk baggrund.

Vi går lige som Fredscentret ind for en to-statsløsning.

Målet er at udbrede kendskab til fredsarbejde mellem israelere og palæstinensere generelt og især om The Peres Center For Peace And Innovations’ fredsarbejde.

Derudover ønsker vi at arbejde for god forbindelse og samarbejde mellem kristne, muslimer og jøder i Danmark. Vi støtter fredskræfter, der gennem dialog og arrangementer aktivt laver brobygning mellem forskellige kulturer og religioner herhjemme.

Et andet vigtigt mål er at støtte fredscentrets aktiviteter gennem øgede danske økonomiske bidrag.

Fra officielt dansk side har man gennem nogle år bidraget til centrets Medilink projekt, som er træning af palæstinensiske specialelæger på israelske hospitaler. Igen fra 2013-15 blev der ydet 5 mill. kr. til dette formål. Venskabsforeningen har været aktiv ifm arbejdet for bevillingen fra 2013.

En af måderne til at forfølge vores mål er at arrangere besøg af israelere og palæstinensere her i Danmark fra The Peres Center For Peace And Innovation. Møderne arrangeres med politikere på Christiansborg, med Udenrigsministeriets embedsmænd og med andre interesserede danskere herunder lærerstuderende og universitetsstuderende og lærere. Sådanne besøg er blevet udført i 2011 og 2012 og er finansieret gennem fondsansøgninger og individuelle enkeltbidrag.

Vores arbejde beror således på donationer samt at udbrede oplysning om fredsarbejdet.
Man kan læse nyheder herom på vores Facebook side, hvor der jævntligt fortælles om fredscentrets aktiviteter.

www.facebook.com/PeresFredscentersVenner

Støt gerne dette ved “synes om”

Udtalelser fra forskellige kendte om Peres Fredscenters Venner:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFF3BDFC1389344E0

I disse videoer fortæller tidligere ministre og en overrabbiner om betydningen af vores arbejde